Wij beschikken over een supermoderne HTST mixplant (High Temperature Short Time). Hiermee maken we onze basismix volgens de laatste technieken en wordt ons ijs toch op de vertrouwde ambachtelijke wijze bereid. De ketels van 1200 liter per stuk vullen we met verse boerenmelk, suiker en roomboter. Deze verwarmen we voor tot 55 graden. Daarna wordt de melk door de warmtewisselaar gepompt, waar de melk heel even tot 90 graden wordt verhit (laag pasteuriseren). Hierdoor blijft de verse boerenmelksmaak behouden.
Geheim familierecept Vervolgens wordt de melk gehomogeniseerd en door een andere warmtewisselaar, die in verbinding staat met de ijswaterinstallatie, teruggekoeld naar drie graden. Hierna voegen we er – naar geheim familierecept – nog de nodige natuurlijke ingredienten aan toe. Dan hebben we de basismix klaar. Deze wordt overgepompt naar de bewaarketels.
Rechtstreeks naar de klant Het ijs halen we, na ongeveer tien minuten draaien bij -30_C, uit de machine. Het kan hierna direct de vijf literbak in. Om daarna met onze eigen vrieswagen naar de ijssalons en klanten te worden vervoerd. Minimaal ÈÈn keer per dag voorzien we al onze ijssalons van vers ijs en vers fruit.
Bokvriezers: voor het beste resultaat La Toscana is één van de weinige Italiaanse ijsfabrieken in Nederland die ijs draait met zogeheten Carpigiani-bokvriezers. Deze ijsmachines zijn zeer arbeidsintensief, maar geven het allerbeste resultaat: ambachtelijk ijs met een stevige, vaste structuur.
Fris en fruitig
Horeca Groothandel |
Voedselveiligheid |