Ambachtelijke ijsbereiding

Sinds 1937

Ambachtelijke ijsbereiding

Sinds 1937

Voor jou

Ambachtelijk bereid 

Wij beschikken over een supermoderne HTST mixplant (High Temperature Short Time). Hiermee maken we onze basismix volgens de laatste technieken en wordt ons ijs toch op de vertrouwde ambachtelijke wijze bereid. De ketels van 1200 liter per stuk vullen we met verse boerenmelk, suiker en roomboter. Deze verwarmen we voor tot 55 graden. Daarna wordt de melk door de warmtewisselaar gepompt, waar de melk heel even tot 90 graden wordt verhit (laag pasteuriseren). Hierdoor blijft de verse boerenmelksmaak behouden.

Geheim familierecept
Vervolgens wordt de melk gehomogeniseerd en door een andere warmtewisselaar, die in verbinding staat met de ijswaterinstallatie, teruggekoeld naar drie graden. Hierna voegen we er – naar geheim familierecept – nog de nodige natuurlijke ingredienten aan toe. Dan hebben we de basismix klaar. Deze wordt overgepompt naar de bewaarketels.

Rechtstreeks naar de klant
Het ijs halen we, na ongeveer tien minuten draaien bij -30_C, uit de machine. Het kan hierna direct de vijf literbak in. Om daarna met onze eigen vrieswagen naar de ijssalons en klanten te worden vervoerd. Minimaal ÈÈn keer per dag voorzien we al onze ijssalons van vers ijs en vers fruit.

Bokvriezers: voor het beste resultaat
La Toscana is één van de weinige Italiaanse ijsfabrieken in Nederland die ijs draait met zogeheten Carpigiani-bokvriezers. Deze ijsmachines zijn zeer arbeidsintensief, maar geven het allerbeste resultaat: ambachtelijk ijs met een stevige, vaste structuur.

Fris en fruitig
De basismix gaat in de ijsmachine. Afhankelijk van de smaak voegen we hieraan nog vers fruit, noten of chocolade toe. Voor onze vruchtensmaken gebruiken we veel vers fruit. Daarom kan het voorkomen dat u een (fruit)pitje in uw ijsje tegenkomt.

La Toscana

Horeca Groothandel

Gaat u een ijssalon beginnen en u zoekt nog een ijsleverancier? lees dan eens verder wat wij voor u kunnen betekenen. 

Voedselveiligheid
Het ijs van La Toscana wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk buro. Met enige trots moge wij het keurmerk “Voedselveiligheid” dragen. Dit keurmerk is ons toegekent door inspectieburo “BureaudeWit“.

Ambachtelijke ijsbereiders

Dit is ons verhaal

Direct na de oorlog begonnen we aan de Mecklenburgstraat 53 met onze eerste echte Italiaanse ijssalon. Daar waar we voorheen de gipsen beelden goten, verkochten we nu vers ambachtelijk Italiaans schepijs. In 1975 zijn we verhuisd naar de Schootsestraat 102. In 1985 heb ik samen met mijn broer Daniele de zaak van mijn vader overgenomen. Mijn vader en moeder zijn toen teruggegaan naar Italië. In 1998 overleed mijn vader Aldo Ferrari.

IJs bereiden

IJSSALONS

Werken bij

Kom langs!

Contact

info@latoscanaijs.nl

Tinelstraat 170a

5654 LX  Eindhoven

Tel. 040-2520730

Openingsuren

Klik hier rechts op de betreffende vestiging

Social media 

La Toscana IJs